AcasăBlockchainTehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de...

Tehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de muncă în următorii 8 ani

-

Tehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de muncă în următorii 8 ani, aducând economiei globale un plus de până la 1,76 trilioane dolari, susţine, într-un comunicat, Stakeborg, pe baza unui raport PwC.

Potrivit sursei citate, în ultimii doi ani, tehnologia blockchain a devenit, la nivel internaţional, cea mai căutată competenţă de către angajatori, conform datelor LinkedIn. Chiar dacă, în medie, salariile oferite programatorilor blockchain ajung la 10.0000 de euro pe lună, numărul specialiştilor disponibili nu acoperă nevoile companiilor.

„Cele mai mari branduri din lume au început să-şi concentreze atenţia pe tehnologia blockchain. Fie că vorbim de instituţii financiare ca JP Morgan sau Goldman Sachs, platforme de socializare ca Facebook sau Twitter ori branduri de echipamente sportive precum Nike şi Adidas, jucătorii importanţi investesc masiv în cercetare şi dezvoltare de noi produse care folosesc, la bază, tehnologia blockchain. Doar în cazul programatorilor blockchain, cererile de angajare au crescut de 33 de ori în 2020, dar partea cu adevărat bună este că aproape 40% din joburile create în această zonă sunt non-tehnice, deci oricine poate decide să urmeze o carieră centrată în jurul acestei tehnologii, în specializări precum Marketing, Vânzări, Customer Support, Design, Community sau Project Management”, afirmă Evelyne Vîlcu, Head of Business Development în cadrul Stakeborg.

/www.agerpres.ro/economic-intern/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...