AcasăCoinsBitcoinSuedia va înapoia unui traficant de droguri bitcoini în valoare de peste...

Suedia va înapoia unui traficant de droguri bitcoini în valoare de peste un milion de dolari din cauza unei greșeli „nefericite” a parchetului

-

Guvernul Suediei este obligat să înapoieze bitcoini în valoare de aproximativ 1,6 milioane de dolari unui traficant de droguri după ce valoarea criptomonedei a crescut în timp ce acesta era încarcerat, relatează Markets Insider.

În urmă cu doi ani autoritățile suedeze au confiscat 36 de bitcoini de la dealer, aceștia valorând în jur de 136.000 de dolari la momentul respectiv, ceea ce înseamnă că fiecare criptomonedă valoare în jur de 3.700 de dolari, potrivit The Telegraph.

La momentul respectiv procuroarea Tove Kullberg convinsese instanța că traficantul de droguri ar trebui să își piardă bitcoinii cumpărați din veniturile obținute ilicit. Însă Kullberg a folosit în rechizitoriu echivalentul în bani al criptomonedelor și nu a anticipat creșterea fulminantă a prețului criptomonedei.

Valoarea bitcoin a crescut cu aproximativ 70% de la începutul anului și cu peste 300% în ultimele 12 luni.

Valoarea din urmă cu doi ani a celor 36 de bitcoini ai traficantului de droguri este echivalentă în prezent cu prețul a doar 3 criptomonede.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

A dat pokerul pe criptomonede. Povestea românului care a instalat primul...

0
"Listată" pe o platformă online de start-upuri în domeniul inovării financiare, Bitcoin România a fost fondată de un fost jucător de poker profesionist şi...