AcasăCryptoȘtiriStelian Baltă este antreprenor de la 16 ani, a înființat, gestionat și...

Stelian Baltă este antreprenor de la 16 ani, a înființat, gestionat și vândut companii de succes în industria de jocuri sociale, cazinouri online și mobile și servicii financiare

-

Investește în monede virtuale și active digitale

Stelian este un investitor în industria activelor digitale din 2013, ba chiar unul dintre primii investitori în block.one, producătorului software-ului EOS.io și a contribuit până acum la strângera a peste 150 de milioane de dolari pentru proiecte. Mai nou, sătmăreanul acordă o mare atenție fenomenului NFT. Termenul de NFT este auzit din ce în ce mai des în ultima vreme, însă românii abia acum se familiarizează cu acest fenomen. NFT-ul este un act digital de proprietate combinat cu un certificat digital de autenticitate. Poate fi atașat unui fișier digital: o fotografie, un desen, un cântec, un video, până la orice ormă. O persoană care deține NFT-ul poate spune: „chiar și dacă există alte copii în lume, NFT-ul arată că eu dețin originalul și că am drepturi de proprietate asupra lui”.

Există deja o piață mare pentru obiecte unice sau inedite, chit că sunt digitale și nu pe hârtie, până, ceramică sau altceva. În România au început mulți artiști să se îndrepte către această direcție, unul dintre ei fiind Delia, care are deja lansat un NFT cu single-ul „Racheta”. Ca o paranteză, piesa Deliei se găsește pe o platformă digitală în două versiuni, una este o ediție limitată de 100 de unități, iar cealaltă este o ediție Ultra Luxury, pentru care s-a licitat până acum mai bine de 2000 de dolari.

/evz.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...