AcasăBlockchainStart-up-ul Elrond din Sibiu, în mijlocul unui scandal – O ”balenă” a...

Start-up-ul Elrond din Sibiu, în mijlocul unui scandal – O ”balenă” a câștigat 33 de milioane de dolari în 5 minute

-

Start-up-ul Elrond din Sibiu, în mijlocul unui scandal. Un partener de staking al blockchainului condus de Beniamin Mincu a manipulat lansarea tokenului RIDE. Astfel, a reușit să câștige peste 33 de milioane de dolari în doar câteva minute de la lansare.

Lumea crypto-ului românesc este zguduită de un scandal care arată cât de ușor se pot face banii în acest univers, dar şi cum la fel de uşor poţi să-i pierzi în cazul în care investeşti fără să fii foarte bine informat. Vorbim despre un profit de peste 33 de milioane de dolari, realizat de o singură persoană în doar câteva minute, potrivit Fanatik.ro.

Practic, din sute de mii de participanţi la lansare, din faţa laptopurilor şi telefoanelor mobile conectate la aplicaţia Maiar, a Elrond, nimeni nu a reuşit să cumpere moneda la prețul inițial sau măcar sub 1 dolar, adică de 10 ori mai mult decât preţul oficial de lansare, pentru că… nimeni nu a putut să o facă! Mai mult decât atât, dintre cei ce au reușit să cumpere, majoritatea şi-au luat țepe financiare majore din cauză că, până să confirme achizițiile, prețul a crescut instant, în cîteva secunde chiar și de câteva zeci de ori, până la peste 5 dolari per token, fără ca investitorii de ocazie să verifice acest aspect înainte de a valida tranzacţia!

Cum a făcut profit de 33 de milioane de dolari în câteva minute o singură persoană, afiliată Elrond: folosirea unui bot în tranzacţionare

Tot haosul a fost creat de către două ”balene – doi cumpărători care au avut la dispoziție capital semnificativ pentru a face cumpărături uriașe, de milioane de $RIDE. Nu doar că aceștia au cumpărat masiv, dar au şi vândut imediat după, manipulând balanța dintre cerere și ofertă și implicit prețul RIDE, în dauna românilor care dădeau refresh manual pe aplicaţie în aşteptarea lansării oficiale a RIDE spre cumpărare la un preţ foarte mic.

Și nici faptul că aceștia au cumpărat masiv n-a fost o problemă. Investitorii ce doreau o parte din $RIDE au fost scandalizați de faptul că ambele ”balene” – termen folosit pentru investitorii cu capital masiv – erau, de fapt, parteneri Elrond, membri ai unor companii de staking pe blockchainul Elrond, mişcare considerată de grosul comunităţii lipsită total de etică!

Start-up-ul Elrond din Sibiu, în mijlocul unui scandal – O ”balenă” a câștigat 33 de milioane de dolari în 5 minute

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...