Blockathon – hackathon-ul de identificare a soluțiilor bazate pe blockchain pentru provocările din sectorul public s-a derulat în perioada 13-20 februarie 2021.

Timp de o săptămână, echipele formate în timpul primului weekend al Blockathon-ului au lucrat la dezvoltarea ideilor de soluții Blockchain care ar ajuta în digitalizarea unor procese complexe din sectorul public, fiind sprijinite de o echipă de 23 de mentori regionali și parteneri din autorități publice.

După prima zi în care au fost dezbătute idei, propuneri de soluții și abordări, s-au format două echipe care au propus următoarele idei:

FastBlock-AI: echipa a propus o soluție bazată pe Blockchain în vederea trasabilității timpului și a documentelor în procesul de depunere și executare a cererilor cetățenilor către primărie, iar ca și use case primar a fost propus cel al cererilor pentru parcări.

Digitalizarea Procedurilor Juridice: echipa a lucrat la ideea prezentată de asociația Blockchain Legal, având ca scop crearea unui sistem judiciar mai ușor, începând cu litigii privind datoriile. Prin soluția propusă, procesul de soluționare a acestor dispute poate fi redus de la 15 pași și cel puțin 3 zile de interacțiuni cu multiple instituții, transmitere de dosare și acte pe hârtie, la 5 pași realizați în 3 minute

mai mult la /start-up.ro/solutii-la-blockathon-blockchain-pentru-primarii-si-pentru-sistemul-juridic/

Lasă un răspuns