Piaţa criptomonedelor a înregistrat în România creşteri cuprinse între 10% şi 20% anul acesta, conform informaţiilor companiei româneşti LDV Crypto Bank – în contextul în care pieţele de capital la nivel global, dar şi local, s-au confruntat cu vânzări agresive, pe fondul temerilor generate de răspândirea pandemiei de COVID-19, care a îngheţat mai multe sectoare economice.

„Din ce vedem noi se observă o creştere de 10-15%, maximum 20% a pieţei. Volumele au crescut în perioada asta pentru că s-a agitat piaţa. Oamenii au cumpărat mai mult, profitând de faptul că bitcoin este la o valoare relativ redusă, iar cei care vând, vând de nevoie, fie sunt antreprenori şi trebuie să plătească o chirie, fie pentru alte plăţi urgente”, a explicat pentru ZF, Marius Morra, CEO şi cofondator al LDV Crypto Bank, una dintre cele mai mari companii locale care operează o platformă de exchange pentru criptomonede.

Fondată în 2018, compania LDV Crypto Bank din Craiova are peste 4.000 de clienţi şi estimează că în România există circa 15.000 de investitori în criptomonede, însă nu toţi sunt activi.

mai mult la /www.zf.ro/

 

Lasă un răspuns