AcasăCoinsBitcoinPreţurile criptoactivelor s-au prăbuşit săptămâna trecută. Criza din Kazahstan opreşte mineritul de...

Preţurile criptoactivelor s-au prăbuşit săptămâna trecută. Criza din Kazahstan opreşte mineritul de bitcoin

-

Preţurile criptoactivelor s-au prăbuşit săptămâna trecută, datorită unei tendinţe generale a investitorilor de a renunţa la investiţiile mai riscante, în condiţiile în care Rezerva Federală a SUA şi-a manifestat rapid disponibilitatea de a majora dobânzile şi de a vinde titluri de creanţă.

Bitcoin a scăzut vertiginos pe parcursul săptămânii, după ce a început noul an în jurul valorii de 47.000 de dolari. Miercuri, preţul celui mai mare criptoactiv din lume s-a prăbuşit în urma veştilor dinspre Fed şi a trimis intervalul de tranzacţionare sub 43.000 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lunii septembrie 2021. În prezent, BTC se tranzacţionează sub 42.000 de dolari, fără niciun semn de revenire până în prezent.

În acelaşi timp, Ether a cunoscut o prăbuşire similară, ajungând la un moment dat sub nivelul de 3.000 de dolari pe platforma eToro sâmbătă. Criptoactivul începuse săptămâna la peste 3.800 de dolari, dar acum se tranzacţionează sub 3.200 de dolari.

Criza din Kazahstan opreşte mineritul de bitcoin

Hashrate-ul Bitcoin a scăzut după ce întreruperile de curent au afectat industria de minerit cripto din Kazahstan.

Criza politică aflată în curs de desfăşurare, care a dus la revolte şi tensiuni în capitală, a avut astfel un impact involuntar asupra bitcoin.

/www.bursa.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...