Peste 200.000 de români tranzacționează monede virtuale.

Bitcoin România, însemnul apărut pe o casă de epocă din Piața Romană, este, de fapt, sigla BTR Exchange SRL, o companie prin care românii pot investi în criptomonede.

Cum nu există o companie globală cu numele Bitcoin, BTR Exchange SRL a înregistrat din 2014 numele de Bitcoin România.

Mai multe insigne și logo-uri cu “Bitcoin Romania” sunt vizibile în centrul Capitalei, pe o clădire din Piața Romană, o vilă de epocă plasată chiar lângă clădirea Academiei de Studii Economice.

Clădirea a costat două milioane de euro, a declarat, pentru Libertatea, George Rotariu, directorul executiv al companiei BTR Exchange SRL, care stă în spatele numelui ce apare pe clădirea din Piața Romană. Mai bine de 200.000 de români fac tranzacții cu criptomonede, dintre care 150.000 folosesc platforma online a Bitcoin România, în vreme ce alți 50.000 utilizează bancomatele companiei.

Bancomate speciale În anumite zile, nivelul tranzacțiilor ajunge la sute de mii de euro, mai spune Rotariu. Compania are doar patru bancomate în București, unul în zona Unirii, acesta fiind, potrivit lui Rotariu, cel mai vechi din Europa continentală și al patrulea din lume.

Citeşte întreaga ştire: VIDEO | O firmă care poartă numele Bitcoin și-a cumpărat o vilă de două milioane de euro în centrul Bucureștiului

Lasă un răspuns