AcasăBlockchainMihai Ivașcu (Modex) și Marius Băisan (Softbinator Technologies), despre tehnologia blockchain și...

Mihai Ivașcu (Modex) și Marius Băisan (Softbinator Technologies), despre tehnologia blockchain și aplicațiile acesteia

-

Tehnologie blockchain are o istorie destul de lungă, având bazele puse încă din anii ’60, din criptografie, chiar dacă noi o vedem abia acum. Sunt tehnologii folosite în special în zona militară, care au ajuns să fie acum aplicate și în zona publică. Prima inițiativă remarcabilă și cunoscută de majoritatea este Bitcoin. De la aceasta a intrat tehnologia blockchain în atenția publicului.

„Tehnologia blockchain permite auditarea completă a multor tranzacții, permite trasabilitatea și analiză a datelor, dar și un audit perfect al tuturor modificărilor. Practic este o tehnologie care merge în zona de outcome real pentru companii, oameni tech și utilizatorii. Este o metodă de a păstra datele distribuite pe mai multe noduri, ca parte a acelei rețele, fie ea publică, privată sau hibrid”, explică Mihai Ivașcu, CEO & Co-Founder Modex.

Primul blockchain a fost conceptualizat în anul 2008 de o persoană anonimă care s-a identificat cu numele de Satoshi Nakamoto. Acesta a lansat o lucrare prin care demonstra o modalitate de a tranzacționa bani prin peer to peer și aplicabilitatea acelei lucrări a lansat Bitcoin.

Mihai Ivașcu (Modex) și Marius Băisan (Softbinator Technologies), despre tehnologia blockchain și aplicațiile acesteia

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...