AcasăBlockchainFondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital îşi cere falimentul în...

Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital îşi cere falimentul în SUA

-

Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital a depus o cerere de faliment în Statele Unite ale Americii, după ce săptămâna trecută a intrat în stare de neplată a unui împrumut şi apoi în lichidare. Această situaţie evidenţiază amploarea împrumuturilor contractate de proeminenta firmă de investiţii criptografice în întreaga industrie înainte de a se prăbuşi în această săptămână, scrie Financial Times, informează Economedia.

Depunerea cererii de faliment, care s-a făcut ieri seara târziu, a avut loc la doar câteva zile după ce Three Arrows a fost împinsă spre lichidare în Insulele Virgine Britanice, în urma afirmaţiilor că nu a reuşit să plătească 80 de milioane de dolari pe care îi datora bursei de active digitale Deribit.

Cererea de faliment a fost făcută pentru a împuternici avocaţii care au fost desemnaţi să conducă lichidarea Three Arrows în Insulele Virgine Britanice (domiciliul legal al fondului cu sediul în Singapore) să protejeze activele sale din SUA.

Eşecul Three Arrows, care s-a folosit de împrumuturi pentru a-şi amplifica pariul pe criptomonede, este cel mai recent semn al modului în care turbulenţele din acest an de pe pieţele de active digitale i-au înşelat grav pe unii dintre cei mai mari jucători din industrie. De asemenea, evidenţiază modul în care problemele de la o firmă pot ricoşa în întregul sector din cauza legăturilor opace dintre investitori, bursele de criptomonede şi firmele de creditare.

/www.bursa.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...