Uniunea Europeană și Banca Centrală Europeană au dorit crearea unui cadru legal unitar care să limiteze anonimatul tranzacțiilor cu criptomonede, în special în spectrul spălării banilor, a finanțării terorismului și a evaziunii fiscale. Cea mai simplă metodă de control și, probabil, singura posibilă în cazul tranzacțiilor cu monede virtuale este prin verificarea traseului monedelor fiduciare (fiat). Orice cumpărare de monedă virtuală cu monedă fiduciară și viceversa este monitorizată prin intermediul furnizorilor de schimb.

Articol realizat de Alexandru Stanescu(foto), avocat fondator, SLV Legal și Andrei Pelinari(foto), avocat partener, SLV Legal.

Întrucât nu există la nivelul Uniunii Europene un cadru legal care să ofere o definiție și o reglementare cu privire la monedele virtuale, serviciile de schimb valutar virtual și furnizorii de portofele de custodie, acest aspect s-a concretizat o dată cu adoptarea Directivei privind spălarea banilor și finanțarea terorismului, denumită și AMLD5, respectiv implementarea unor măsuri suplimentare în ceea ce privește transparența tranzacțiilor financiare.

AMLD Reloaded- De ce implementeaza acum România legislație pentru crypto monede și platforme de schimb?

mai mult la   /www.wall-street.ro/

Lasă un răspuns