Cambodgia explorează tranzacțiile transfrontaliere de tip CBDC Bakong

0
137

Banca Națională a Cambodgiei (NBC) continuă să avanseze în ceea ce privește inițiativa sa asemănătoare monedei digitale a băncii centrale (CBDC), cunoscută sub numele de Bakong, dezvăluind mai multe etape importante ale proiectului.

Directorul general al NBC și liderul proiectului Bakong, Chea Serey, a declarat într-un interviu acordat publicației The Nikkei că portofelul electronic Bakong a ajuns la 200.000 de utilizatori în iunie, dublându-se față de cele trei luni anterioare. Bazat pe tehnologia blockchain, serviciul de plată și transfer de bani Bakong a fost lansat inițial de NBC în octombrie 2020.

Proiectul de bani digitali a adunat aproape șase milioane de utilizatori în prima jumătate a anului 2021, inclusiv cei atinși indirect prin intermediul aplicațiilor mobile ale băncilor membre, înregistrând un total de 1,4 milioane de tranzacții în valoare de aproape 500 de milioane $, a precizat Serey.

Oficialul a dezvăluit că BNC explorează în prezent tranzacțiile transfrontaliere prin intermediul Bakong, colaborând îndeaproape cu banca centrală din Thailanda și cu cea mai mare bancă din Malaezia, Maybank. Serey a explicat că tranzacțiile transfrontaliere prin Bakong ar oferi cambodgienilor din țări străine o „modalitate sigură și eficientă de a trimite bani familiilor lor”. Ea a precizat că noua metodă de plată ar fi benefică pentru multe femei cambodgiene care migrează în Malaezia.

/tradesilvania.com/blog/

Lasă un răspuns