Asociatia Blockchain Romania este o organizație nonguvernamentală înființată în martie 2018, cu scopul de a promova integrarea și adoptarea tehnologiei Blockchain în România cât și ale principiilor unei economii fluide, meritocratice, directe și transparente.

În cadrul Asociației noastre împărtășim idealul unei economii meritocratice și echitabile, al libertății de exprimare și asociere ca drepturi fundamentale naturale ale oricărui individ, iar codul ca fiind o formă de exprimare.

Ne dorim o societate care să permită și faciliteze împlinirea neîngrădită a potențialului membrilor săi prin mecanisme și tehnologii cu arhitectură deschisă, participativă, neutre, securizate, rezistente la cenzură și atacuri cibernetice, deschise inovației și accesibile oricui prin infrastructura deja existentă.

Considerăm că aceste obiective pot fi atinse prin tehnologia blockchain, simultan oferind atât transparență în tranzacționare cât și responsabilitate individuală. Preconizăm ca în viitorul foarte apropiat toate proprietățile și activele din economia actuală să devină digitalizate și înregistrate pe blockchain în mod descentralizat de către toți participanții în economie, transferând toate aceste proprietăți, valori și informații instant, securizat, criptat la costuri ce tind spre zero.

/asociatiablockchain.ro/despre-noi/

Lasă un răspuns