AcasăBlockchainAntonio Eram, CEO NETOPIA Payments: ”Tehnologia blockchain poate fi folosită în toate...

Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments: ”Tehnologia blockchain poate fi folosită în toate industriile, cu impact imediat”

-

Antonio Eram, fondatorul NETOPIA Payments, a avut amabilitatea să ne dezvăluie câte ceva despre ecosistemul crypto, partea românească.

Antonio Eram spune că, din punct de vedere legislativ, cel mai de ajutor va fi adoptarea Regulamentului propus de Comisia Europeană privind piețele de cripto-active (MiCA), care se va aplica direct,  fără a avea nevoie de transpunere în lege națională. Pe de altă parte, Directiva AML5 pentru combaterea spălării banilor, deși transpusă în lege națională, este încă neaplicabilă în segmentul criptomonedelor din cauza lipsei unor norme privitoare la furnizorii serviciilor de schimb și de portofele custodiale pe care ar trebui să le dezvolte Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

”Prin urmare, toate aceste schimbări pot influența direct creșterea ratei de adopție în România. Chiar dacă astăzi criptomonedele sunt considerate o tendință, nu numai în România, dar și în alte state ale lumii, peste câțiva ani cu siguranță vor ajunge o normalitate”

subliniază Eram. De fapt, vom asista la o diversificare a serviciilor disponibile și în România ce vor evolua în paralel cu cele tradiționale. Iar aici nu este vorba strict de serviciile financiare.

”Potențialul tehnologiei blockchain este unul extraordinar și poate fi folosit practic în toate industriile, cu impact imediat și beneficii vizibile atât în viața de zi cu zi a persoanelor de rând, cât și în activitatea companiilor. Blockchainul este în primul rând transport de valoare, criptografie, securitate, anonimitate”

precizează fondatorul Netopia. De exemplu, se poate folosi blockchainul pentru a realiza, pe baza criptografiei anonimității, un sistem electoral.

/www.capital.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de...

0
Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o...